Gehoorzaamheid

Belangrijk bericht n.a.v. het coronavirus!

De trainingsuren zijn terug op maandag en donderdag van 19u00 tot 20u00 voor alle honden. 

Bij aankomst op onze hondenschool:

Auto’s moeten op 1,5 meter afstand van elkaar geparkeerd worden, probeer ook gewoon aan te sluiten en niet hier en daar te parkeren zodat iedereen de parking kan gebruiken.

Iedereen wacht in de wagen tot de les start, honden mogen wel gebruik maken van de voorziene plasweide.

Geleiders brengen plastic handschoenen en een mondmasker mee.

Enkel geleider en hond zijn toegelaten op het plein, er is geen publiek toegestaan op of rond het plein, eventuele chauffeurs wachten in de auto.

 

Op het plein tijdens de trainingen:

Onderling wordt minstens 1,5 meter afstand gehouden.

Mondmasker en handschoenen zijn aangeraden en verplicht te dragen als de onderlinge afstand van 1,5 meter niet gegarandeerd kan worden.

Alleen de instructeur hanteert de toestellen.

Iedereen brengt zelf een apporteerspeeltje en een lange leiband mee, deze kunnen omwille van veiligheidsmaatregelen niet meer onderling uitgewisseld worden. Heb je zelf geen apportje bij, dan kan deze oefening niet uitgevoerd worden.

De oefeningen zullen aangepast worden zodat de minimale afstand bewaard blijft.

Alle oefeningen gebeuren aangelijnd zodat geen loslopende honden vastgenomen moeten worden aan de halsband.

 

——————————

 

 

In onze hondenschool verwelkomen we graag alle rassen op de gehoorzaamheidstrainingen.  Er wordt aan de baas getoond hoe een hond iets aangeleerd kan worden.  Om een goed resultaat te halen, spreekt het voor zich dat dit best thuis ook elke dag geoefend wordt. We trainen met snoepjes om de hond te belonen als hij iets goed doet en corrigeren ongewenst gedrag. Enkel een consequente en eerlijke manier van trainen en een flinke portie doorzettingsvermogen zal resultaat leveren.

Klassen:

Puppy’s: honden tussen 3 en 6 maanden kunnen deelnemen aan de puppyklas. Er wordt veel aandacht besteed aan aandachtsoefeningen, er wordt op een speelse manier gehoorzaamheidsoefeningen gedaan zoals het lopen aan de lijn zonder getrek, naar de baas toekomen op bevel…  Sociale vaardigheden worden aangeleerd in de buurt van mensen en andere honden,  gewenning aan toestellen en situaties..

A-klas: honden vanaf 6 maanden komen automatisch in de A-klas terecht. In deze klas wordt geoefend op sociaal zijn, en worden tal van nieuwe oefeningen geïnitieerd: voetoefening, houdingen (staan, zit, af), apporteren, ter plaatse blijven liggen, aangelijnd volgen, voorstellen van de hond, oproepen in zit-voor.

B-klas: honden die de oefeningen van de A-klas voldoende kennen worden na een kleine proef toegelaten tot de B-klas.  De oefeningen uit de A-klas worden verder uitgewerkt en het niveau van uitvoering gaat omhoog.  Er wordt gestart met het los volgen.

C-klas (brevetklas): honden die de oefeningen uit de B-klas voldoende kennen gaan naar de C-klas en werken de oefeningen tot in detail af. Het terugsturen naar de plaats wordt aangeleerd. Honden die in de C-klas zitten en de oefeningen voldoende kennen kunnen deelnemen aan brevetproeven om een officieel brevet te behalen.

Sociale test: Alle honden die minstens 9 maanden zijn mogen officiële testen van sociaal gedrag afleggen.   In alle klassen wordt er getraind op deze proeven.

 Lesuren:

Maandag en donderdag :   

puppy’s van 19u00 tot 19u30 (maximaal 30′)

A-klas: 19u00 – 19u30

B en C-klas: 19u00-20u00

Onze instructeurs: Jessica, Danny, Bianca en Jasper.

Graag verwelkomen wij nog een nieuwe instructeur gehoorzaamheid (M/V) om ons team te versterken.  Voel je je geroepen, neem dan telefonisch contact op met Hilde (0497 08 09 79) of met Herman (0496 62 29 41).

Ziehier onze nieuwe puppy’s (juni 2020)! Door de coronasluiting van onze hondenschool hebben ze lang moeten wachten om naar de puppyklas te mogen komen…