IGP

In België zijn volgende rassen tot het IGP (sectie 1C) toegelaten:

Airedale Terrier, Beauceron, Berner Sennenhond, Border Collie, Bouvier des Ardennes, Bouvier des Flandres, Boxer, Briard, Dobermann, Duitse Herder, Groenendael, Hollandse Herder, Hovawart, Kelpie, Laekense Herder, Mechelse Herder, Picardische Herdershond, Pyreneese Herdershond, Riesenschnauzer, Rottweiler, Tervurense Herder, Tsjechoslovaakse Wolfshond en de Zwitserse Witte Herder.

In IGP zijn er 3 disciplines:

  1. Speuren: bij het speuren leer je je hond een spoor te verwijzen of te apporteren.  Je leert om zelf een spoor uit te werken.
  2. Gehoorzaamheid: dit zijn een aantal vaste oefeningen zoals vrij volgen, zit uit beweging, afleggen met voorroepen, staan uit normale pas of looppas, apporteren over de grond/haag/klimschutting, vooruitsturen en afliggen met afleiding.  De hond wordt ook getest op schotvastheid.
  3. Verdediging of pakwerk: deze discipline wordt getraind met een pakwerker.  Hierbij wordt de hond getest op moed, drift en doorzetting.  Het spreekt voor zich dat een goede gehoorzaamheid nodig is.  Er wordt gewerkt om, vanuit buitdrift, op een jute mouw te bijten.  De hond leert om op aanwijzen van zijn begeleider de pakwerker op te zoeken, aan te blaffen en te bewaken, te verdedigen wanneer de pakwerker een overval uitvoert, de pakwerker te transporteren onder bewaking enz…

IGP is een sport, het is niet de bedoeling om macho’s hun gang te laten gaan.

Lesuren:

Dinsdag : gehoorzaamheid en pakwerk vanaf 19u00.

Vrijdag: gehoorzaamheid en pakwerk vanaf 19u00

Zondag: speuren op een afgesproken uur, gehoorzaamheid vanaf 9u en pakwerk vanaf 11u

Contact : 

Jessica

Dennis

Ludo K  (pakwerker en instructeur)

Michel (pakwerker en instructeur)

Ludo E (pakwerker)

Gehoorzaamheid:

Speuren:

Pakwerk

Bezoek van club 1133 A.C. Aalst

Bezoek uit Engeland!